Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z ziołach pieczony w folii

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 400 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 2-3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z ziołach pieczony w folii

Filety oczyścić, osuszyć i pokroić w paski. W miseczce przygotować marynatę: oliwa, mieszanka ziół prowansalskich, sok z cytryny i zamarynować w niej indyka. Nagrzać piekarnik do 180 stopni, zamarynowanego indyka zawinąć w folie i piec ok. minut. 45.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzenka 02.09.2022 15:59
Przepis bardzo prosty i zarazem smaczny, piękne często, każdemu smakuje. Polecam.
Goya 07.08.2016 13:58
wygląda świetnie
Bernadeta1 22.04.2016 19:44
super jedzonko
AZgotuj 22.04.2016 15:34
znakomity przepis :)
Ania321 22.04.2016 15:05
Bardzo apetyczne danie :)
cukiereczek 22.04.2016 15:02
apetyczna danie
anka1988 22.04.2016 13:44
pyszna, zdrowa i szybka sałatka
bertpvd 22.04.2016 12:41
piękny indyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak