Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z selera

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1,2 kg
masło 100 gram
czosnek 4 ząbki
wątróbka drobiowa 1/2 kg
filet z kurczaka 1/2 kg
marchew 2 sztuki
jajko 2-3 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z selera

Kroki postępowania

1
Selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dusić ma maśle aż będzie prawie miękki.
Krok 1 - Pasztet z selera foto
2
Do uduszonego selera dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 2 - Pasztet z selera foto
3
Mięso drobiowe, wątróbkę i marchew ugotować w lekko osolonej wodzie. Po przestygnięciu zmielić w maszynce do mielenia. Do zmielonego mięsa i marchewki dodać uduszony seler.
Krok 3 - Pasztet z selera foto
4
Dodać jajko, sól, pieprz, majeranek i gałkę muszkatołową.
Dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Pasztet z selera foto
5
Przełożyć do foremek wyłożonych papierem do pieczenia.Można posypać bułką tartą. Piec około godziny w 180stopniach.
Krok 5 - Pasztet z selera foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.04.2016 09:18
smaczny pasztet
adelajda 19.04.2016 21:41
Pyszny pasztet :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak