Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z orzechami
Z podanych składników zagnieść ciasto i przełożyć do przygotowanej formy.
Wykonanie masy orzechowej:
Z podanych składników ubić masę (jeżeli jest za rzadka dodać bułki tartej). Następnie rozkładać kupkami na ciasto i obficie posypać prawdziwą kawą.
Wykonanie masy serowej.
Ser zmielić dwa razy. Białka jaj ubić na sztywno. Do zmielonego sera dodać pozostałe składniki, bardzo staranie utrzeć, dodać ubite białka, lekko zamieszać i wylać na placek. Po czym wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 minut.
Wykonanie masy waniliowej:
Z mleka, cukru waniliowego, cukru, mąki ziemniaczanej i mąki pszennej ugotować krem. Po czym ostudzić i utrzeć z masłem, wyłożyć na placek i posypać obficie startą czekoladą.