Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonek

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
cebula 1 sztuka
Bulion grzybowy 2 litry
masło klarowane 2 łyżki
marchew 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 kulki
śmietana 30% 100 mililitrów
sól i pieprz
grzyby gąski 400 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonek

Kroki postępowania

1

Grzyby (zielone gąski) dokładnie, przepłukać pod bieżącą wodą.

Krok 1 - Zupa z zielonek foto
2
Pokrojone grzyby, przesmażyć na maśle.
Krok 2 - Zupa z zielonek foto
3
Na patelnię, dodać pokrojoną cebulę, dodać szczyptę soli. Podsmażać jeszcze 10 minut.
Krok 3 - Zupa z zielonek foto
4

Przełożyć zawartość patelni, do garnka. Dodać marchew, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym płomieniu, około 20 minut.

Krok 4 - Zupa z zielonek foto
5
Odstawić zupę, dolać śmietanę, wymieszać, ewentualnie jeszcze doprawić. Zupę jeszcze podgrzać, ale nie gotować.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 5 - Zupa z zielonek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 28.01.2019 15:46
Zielonki czyli gąski super grzyby to.Ja ich nie umiem zbierać ale na sezon na rynku można kupić.Fajny przepis ;)
Bernadeta1 21.04.2016 18:04
bardzo smaczna zupka
IwonaKa 20.04.2016 20:54
nie jadłam jeszcze tych grzybów
Wacław 19.04.2016 09:46
pyszna zupa ,moje smaki
Renata9 19.04.2016 07:27
Bardzo fajna zupka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak