Szaszłyki tradycyjne

Szaszłyki tradycyjne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Filet z piersi kurczaka bez kości

    400 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • przyprawa curry

    1 łyżeczka
  • marchew duża

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • boczkek w plasterkach

    6 plastrów
  • sól, czarny pieprz

  • szpadki

  • olej

  • papryka czerwona

    szt
  • papryka zielona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Marchew pokroić w ukośne plasterki i wrzucić na 3 minuty do osolonej wrzącej wody.
2. Cebulę pokroić w ósemki, paprykę dowolnie.
3. Kurczaka pokroić w kawałeczki, zamarynować w oleju + sok z cytryny + curry + czosnek, odstawić na godzinkę.
4. Każdy kawałek kurczaka zawinąć w połowę plasterka boczku.
5. Nadziewać po 3 kawałki mięsa, przekładane warzywami.
6. Doprawić sola i pieprzem.
7. Smażyć przez 10 min, często obracając.
8. Podawać z różnymi sosami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zofia12

23.08.2010 13:28
Można je jak najbardziej przyrządzać również na grillu!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat