Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki tradycyjne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 400 g
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
marchew duża 1 szt
cebula 2 szt
boczkek w plasterkach 6 plastrów
sól, czarny pieprz
szpadki
olej
papryka czerwona szt
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki tradycyjne

1. Marchew pokroić w ukośne plasterki i wrzucić na 3 minuty do osolonej wrzącej wody.
2. Cebulę pokroić w ósemki, paprykę dowolnie.
3. Kurczaka pokroić w kawałeczki, zamarynować w oleju + sok z cytryny + curry + czosnek, odstawić na godzinkę.
4. Każdy kawałek kurczaka zawinąć w połowę plasterka boczku.
5. Nadziewać po 3 kawałki mięsa, przekładane warzywami.
6. Doprawić sola i pieprzem.
7. Smażyć przez 10 min, często obracając.
8. Podawać z różnymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 23.08.2010 13:28
Można je jak najbardziej przyrządzać również na grillu!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak