Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej z szynką i fetą z sosem greckim

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 300-350 g
szynka konserwowa 200-250 g
ser feta 1 opakowanie
kukurydza w puszce 5-6 łyżek
groszek konserwowy 4 łyżki
papryka konserwowa 1-2 łyżki - porkojona w kostkę
oliwki nadziewane papryką 180 g
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 opakowanie
woda 3 łyżki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej z szynką i fetą z sosem greckim

Kapustę pekińską szatkujemy, przekładamy do miski. Szynkę oraz ser feta kroimy w większą kostkę (ser przed pokrojeniem na kwadrans wkładam do zamrażarki) i wraz z odsączonymi z puszki - kukurydzą, gorszkiem i papryką konsrewową przekładamy do miski. Oliwki kroimy na połówki i dodajemy do pozostałych składników. W miseczce mieszamy wodę z oliwą, dodajemy sos sałatkowy grecki i mieszamy - odstawiamy na kilka minut. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Całość delikatnie mieszamy. Przekładamy do miski. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 18.04.2016 18:43
fajna sałateczka
Edita 18.04.2016 16:04
sałatka pysznosci
Benita 18.04.2016 13:07
moja ulubiona
Futka 18.04.2016 11:49
Wspaniała i smakowita sałatka :)
Małgorzata92 18.04.2016 10:15
Bardzo lubię :)
gosia56 18.04.2016 09:43
pyszna suróweczka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak