Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka gryczana Kresowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
cukier 20 dag
mąka 10 dag/gryczana
orzechy włoskie 10 dag
jajko 4 szt
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Babka gryczana Kresowa

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Masło przełożyć do miski, dodać cukier, jedno żółtko i utrzeć na białą masę.
Krok 1 - Babka gryczana Kresowa foto
2
Po czym oddawać po jednym żółtku i po łyżce mąki cały czas ucierając.
Krok 2 - Babka gryczana Kresowa foto
3
Następnie wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek i posiekanymi orzechami.
Krok 3 - Babka gryczana Kresowa foto
4
Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4 - Babka gryczana Kresowa foto
5
Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut.
Krok 5 - Babka gryczana Kresowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 18.04.2016 11:26
Pewnie wypróbuję przepis
Anna169Hosz 18.04.2016 10:12
Bardzo ciekawy przepis.
Ewelina1991 18.04.2016 09:46
fajny pomysł na babkę ;-)
Damiano
Damiano 18.04.2016 09:25
super babeczka
jagoda5913 18.04.2016 08:37
Dobry pomysł
Kolorowa 17.04.2016 21:05
Papier do pieczenie to raczej nie składnik. Fajny dodatek maki gryczanej !
KORAL 17.04.2016 20:55
Smaczne ciasto :)
Marta1986 17.04.2016 20:15
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak