Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TAPENADA Z CZARNYCH OLIWEK

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwki czarne 150 g
czosnek ząbki 2 szt
kapary 2 łyzki
anchois 2 szt
natka pietruszki 3 łyzki
sok z cytryny 1 łyzka
oliwa 4 łyzki
chili Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: TAPENADA Z CZARNYCH OLIWEK

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Anchois moczymy przez ok. 20 minut w mleku.

W blendera wkładamy oliwki, kapary, czosnek, anchois , natkę pietruszki i chili.

Dodajemy sok z cytryny i oliwę – miksujemy na gładką masę.

Doprawiamy pieprzem i odstawiamy do schłodzenia na ok. pół godziny.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katrina.u 18.04.2016 17:24
muszę wypróbować
ilka01 17.04.2016 13:12
pychota :)
cukiereczek 17.04.2016 12:07
ciekawy przepis
Agnieszka-87-25 17.04.2016 09:37
apetycznie wygląda
Maridka19 17.04.2016 08:18
Ale pyszności :)
Łukasz15 16.04.2016 23:07
Ciekawy przepis
sezamek 16.04.2016 20:36
Lubię ją bardzo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak