Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą i groszkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 500 g
szparagi zielone 1 pęczek
groszek zielony 1 szklanka
suszone pomidory 1 słoik
mięta liście 1 pęczek
oliwa z suszonych pomidorów 4 łyżki
ser feta 150 gram
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą i groszkiem

Kroki postępowania

1
gotujemy kaszę wg instrukcji na opakowaniu, solimy. Przekładamy do miski, dodajemy posiekane liście mięty.
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, obieramy i wkładamy na 10 min do gotującej się wody.
Krok 1 - Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą i groszkiem foto
2
Ugotowane szparagi wrzucamy na patelnię razem z pokrojonymi pomidorami i olejem z pomidorów, dodajemy mrożony groszek. Wszystko podsmażamy 5-6min.
Krok 2 - Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą i groszkiem foto
3
Zawartość patelni przekładamy do miski z kaszą, wszystko mieszamy i dodajemy pokruszoną fetę. Znów mieszamy, dodajemy do smaku soli i pieprzu. Podajemy dekorując liśćmi mięty.
Krok 3 - Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą i groszkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 17.04.2016 00:24
smaczny obiad
Renata9 16.04.2016 17:42
Smaczne jedzonko :-)
marcia7 16.04.2016 13:25
zdrowe i pyszne danie
madzialena19 16.04.2016 12:30
Dobre danie.
Ania321 16.04.2016 12:09
Wygląda bardzo smacznie :)
Futka 16.04.2016 12:04
Pyszna i pożywna propozycja :)
Mniam 16.04.2016 10:55
Przepyszne danie z moją ulubioną kaszą :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak