Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z nutką grzybów i czosnku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4 szt
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
ziemniaki 3 średniej wielkości
kasza 50 g (pszenna)
kasza jęczmienna 50 g
masło klarowane 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
grzyby suszone 2 kapelusze
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z nutką grzybów i czosnku

Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy, usuwamy szumowinę.

Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki w kostkę. Podsmażamy na maśle razem z zielem i liściem laurowym. Dodajemy do zupy. Gotujemy 10 min.

Do zupy dodajemy kasze, zmiażdżony nożem czosnek, pokruszone kapelusze grzybów i gotujemy do miękkości kasz.

Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 16.04.2016 16:50
nowy smak i dobry smak
Wacław 16.04.2016 16:22
bardzo pyszna na pewno :-)
Futka 16.04.2016 12:05
Cudowny i bardzo smakowity krupniczek :)
olkaaa 16.04.2016 09:44
brzmi ciekawie
Alex_M 16.04.2016 09:22
dobra zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak