Roladki z indyka marynowane

Roladki z indyka marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 kg
  • ser żółty

    30 dag
  • ogórek kiszony

    4 sztuki
  • papryka konserwowa

    1/2 słoiczka
  • marchew

    2 sztuki
  • olej

  • miód

    3 łyżki
  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • pieprz

  • sól

  • czosnek granulowany

    1/4 łyżeczki
  • gorczyca biała

    1 mielona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko porcjujemy, lekko rozbijamy na cieńsze płaty. W sam środek układamy po strączku papryki, kawałek ugotowanej marchewki, ogórka kiszonego i cienki plasterek sera żółtego, doprawiamy. Zawijamy i spinamy wykałaczkami lub wiążemy nitką.
Roladki możemy nadziać również innymi warzywami wg upodobań.
Z miodu, gorczycy, octu, przypraw przygotowujemy marynatę w której marynujemy roladki około 24 godzin. Smażymy, pieczemy lub grillujemy, posypując je resztką sera żółtego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Misiek1

23.08.2010 11:40
Brzmi rewelacyjnie...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat