duszone zeberka

duszone zeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    2-3 łyzki
  • koperek

    1 lyzka
  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • marchew

    1-2 szt.
  • przyprawy

    . do żeberek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewke myjemy,obieramy i kroimy na cienkie skośne plastry.Zeberka pluczemy i kroimy na małe porcje po czym posypujemy przyprawa i odstawiamy na chwilke.Obsmazamy na patelni na oleju z kazdej strony i podlewamy szklanka gorącej wody.Wsypujemy pokrojona marchew i dusimy pod przykryciem.Od czasu do czasu mieszajac i uzupelniajac wyparowany sosik.Gdy mięso zmięknie dodajemy śmietane i posiekany koperek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kasiax18

28.06.2012 21:34
pycha

Goya

26.03.2012 19:40
mniam

cukiereczek

25.08.2010 07:37
Obiadek aż ślinka leci

Margo1

23.08.2010 12:50
po prostu uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat