Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z wędzonej białej czekolady Marcina Budynka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 4
cukier 4 łyżki
serek mascarpone 500 g
biała czekolada 100 g
owoce leśne do dekoracji
herbata zielona liściasta do wędzenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z wędzonej białej czekolady Marcina Budynka

Sposób wykonania:
Na patelnii rozgrzewamy liście zielonej herbaty. Czekoladę wykładamy na pergamin, zawijamy, układamy na liściach herbaty, przykrywamy pokrywką i wędzimy ok. 15-20 minut.
Żółtka rozcieramy z cukrem, następnie dodajemy serek mascarpone i wędzoną białą czekoladę. Masę dobrze mieszamy, wlewamy do miseczek i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po wyciągnięciu z lodówki dekorujemy świeżymi owocami leśnymi i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 13.03.2017 11:49
wow, swietne!
BOSS75
BOSS75 16.08.2016 10:51
oj musi byc apetyczne
as28 15.04.2016 20:49
ciekawy przepis
agaK. 15.04.2016 18:49
Wygląda bosko:)
Adamorek 15.04.2016 17:21
bardzo ciekawy smak
Maridka19 15.04.2016 14:59
Ciekawy bardzo ten przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak