Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa galaretka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
groszek zielony 1/2 puszka
kostka rosołowa 1 sztuka
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
czosnek 2 ząbki
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa galaretka

Z udek i warzyw ugotować rosół. Gotować aż mięso zacznie odpadać od kości. Solimy. Mięso obrać z kości, pokroić, warzywa przyprawić do smaku.Dodajemy żelatynę, drobno pokrojony czosnek . Wlewamy do formy na babkę, dodajemy warzywa, groszek zielony, kawałki jajka. Przekładamy do lodówki aż zastygnie. Wierzch posypujemy ziołami, natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Żaneta1 19.11.2011 18:14
ehh pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak