Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 50 g
olej rzepakowy 3 łyżki
cebula 1 szt mała
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
ząbki czosnku 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2-3 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/4 łyżeczki
bazylia świeża 10 listków
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
bulion drobiowy 1,5 litra
śmietana 2 łyzki
sok pomidorowy 1 szlanka
makaron nitki 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z bazylią

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Ugotować bulion drobiowy .
Krok 1 - Pomidorowa z bazylią  foto
2
Cebulę obrać i pokroić w kostkę .
Krok 2 - Pomidorowa z bazylią  foto
3
Zeszklić na oleju , dodać pokrojone czosnek.
Krok 3 - Pomidorowa z bazylią  foto
4
Do bulionu dodać jarzyny ,przyprawy i gotować na wolnym ogniu , dołożyć podsmażoną cebulkę i czosnek . Wlać sok pomidorowy i przecier pomidorowy ,zagotować .
Krok 4 - Pomidorowa z bazylią  foto
5
W między czasie ugotować makaron nitki lub dowolny w posolonej lekko wodzie. Przecedzić i zahartować zimną wodą .
Krok 5 - Pomidorowa z bazylią  foto
6
Zupę zagęścić śmietaną zagotować , posypać bazylią świeżą ,natką pietruszki .Podawać z ugotowanym makaronem .
Krok 6 - Pomidorowa z bazylią  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 14.04.2016 18:51
Smaczna zupka:)
pestka 14.04.2016 13:21
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak