Mój przepis na...: Żołądki duszone w sosie musztardowym z pietruszka i koperkiem, odc. 34

odc. 34 Mój przepis na

Mój przepis na...: Żołądki duszone w sosie musztardowym z pietruszka i koperkiem, odc. 34

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Robert Sowa
Prowadzący
Robert Sowa
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • żołądki indycze

    1 kg
  • rosół z kury Kucharek

    1,5 l

Sos musztardowy

  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    2 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżki
  • miód wielokwiatowy

    1 łyżka
  • jogurt gęsty

    1 szklanka
  • koperek

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól ziołowa

    szczypta
  • pieprz biały Prymat

    szczypta
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mój przepis na...: Żołądki duszone w sosie musztardowym z pietruszka i koperkiem, odc. 34
Umyte i osuszone żołądki kroimy w paski i gotujemy do miękkości w rosole.
Krok 2 - Mój przepis na...: Żołądki duszone w sosie musztardowym z pietruszka i koperkiem, odc. 34
Na patelni z rozgrzanym olejem rzepakowym i masłem podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz plastry czosnku.
Krok 3 - Mój przepis na...: Żołądki duszone w sosie musztardowym z pietruszka i koperkiem, odc. 34
Następnie dodajemy miód, musztardę, sól ziołową do smaku oraz jogurt naturalny. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Mój przepis na...: Żołądki duszone w sosie musztardowym z pietruszka i koperkiem, odc. 34
Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Przyprawiamy do smaku białym pieprzem i gałką.
Krok 5 - Mój przepis na...: Żołądki duszone w sosie musztardowym z pietruszka i koperkiem, odc. 34
Ugotowane żołądki podajemy z sosem musztardowym.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

07.03.2017 17:02
Super przepis ,żołądki zazwyczaj do rosołu dodawałam ale nigdy w sosie nie robiłam czas wypróbować.;)

IZABELA29

27.10.2016 17:59
Cos bardzo fajnego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat