Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz myśliwski z kaszą jęczmienną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 gr
cebula 0,5 szt
papryka żółta 0,5 szt
papryka czerwona 0,5 szt
sos myśliwski z torebki 1 szt
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
chili odrobina
ziele angielskie 3-4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz myśliwski z kaszą jęczmienną

Mięso pokroić na małe kawałeczki, obsmażyć na tłuszczu, przełożyć do garnka, dodać pokrojoną w paski paprykę cebulę i przyprawy, podlać ok 3/4 szkl wody i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.
Kiedy mięso już będzie miękkie rozrobić w 1 szkl wody sos myśliwski i dodać do glaszu.

Kasza jęczmienna

1 szkl kaszy
2 szkl wody
2 liście pora
kawałeczek czerwonej papryki
sól

wodę zagotować z solą , wsypać kaszę i dodać pokrojonego pora oraz drobno posiekaną paprykę.
Gotować aż do momentu kiedy kasza stanie się bardzo gęsta. Wtedy wyłączyć ogień, kaszę uklepać i przykryć..Pozostawić na ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 23.10.2013 10:40
uwielbiam takie dania
ZEWA 14.04.2011 23:59
zrobiłam się głodna
PaniMISIOWA 20.10.2010 09:28
ięknie podane, z chęcią bym zjadła! głosik ode mnie :-)
Misiek1 23.08.2010 11:39
Pewnie bardzo smaczny jest taki gulasz:)
Małgorzata113 23.08.2010 09:26
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak