zupa - leczo

zupa - leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • pieczarki

    30 dag
  • kiełbasa śląska

    4 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • mąka ziemniaczna

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • smalec

    1 łyżka
  • papryka żółta

    2 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć na smalcu na rumiano. Ryż podgotować. Do kiełbasy dodać pokrojoną w półkrążki cebulę i pokrojone w plastry pieczarki. chwile podsmażyć. Podlać 1,2 l wody. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i ryż. Gotować około 8-10 minut. Doprawić do smaku i zaciągnąć mąką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monisia1977

17.09.2010 06:18
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat