Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

3.0
(19)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś
kiełbasa 0,5 kg
przyprawy
koncentrat pomidorowy
smalec
mąka
boczek 250 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyć przez noc.Na następny dzień ugotować w tej samej wodzie.Dodać pokrojony w paski boczek.Pogotować.Następnie pokroić kiełbasę i cebulęDodać do fasoli.Przyprawić.Z smalcu i mąki sporządzić zasmażkę.Zagęścić fasolę.Dodać koncentratPrzyprawić przyprawą do dań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 16.02.2013 10:00
lubie fasolke i chetnie skorzystam z tego przepisu
Marcela 23.07.2012 09:11
uwielbiam;)
goofy9 01.06.2012 22:37
mmkolejny smakołyk, uwielbiam
gusia1000 09.06.2011 09:55
Bardzo ją lubię.
Dorota76 26.03.2011 21:21
mniam mniam
Dorota61 17.02.2011 11:53
uwielbiam taka fasolkę!
PaniMISIOWA 14.11.2010 09:45
Uwielbiam fasolkę, a ta bardzo apetycznie wygląda! głosik ode mnie :-)
Iwusia 13.11.2010 12:37
ale pysznie wygląda :)
Ewa104 14.10.2010 07:22
Pięknie podane.
Agnieszka172 30.08.2010 20:41
muszę ugotować taką fasolkę mężowi, on je po prostu uwielbia:)
Ewa111 24.08.2010 17:41
Mój syn bardzo lubi fasolkę i sam ją gotuje
alaaa 24.08.2010 14:46
uwielbiam mniam..
cukiereczek 24.08.2010 07:47
Też to lubię
Margo1 23.08.2010 14:23
Pyszności
Misiek1 23.08.2010 11:41
Uwielbiam fasolkę po bretońsku... mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak