Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

  • kiełbasa 0,5 kg

  • przyprawy

  • koncentrat pomidorowy

  • smalec

  • mąka

  • boczek

    250 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć przez noc.Na następny dzień ugotować w tej samej wodzie.Dodać pokrojony w paski boczek.Pogotować.Następnie pokroić kiełbasę i cebulęDodać do fasoli.Przyprawić.Z smalcu i mąki sporządzić zasmażkę.Zagęścić fasolę.Dodać koncentratPrzyprawić przyprawą do dań.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

16.02.2013 10:00
lubie fasolke i chetnie skorzystam z tego przepisu

Marcela

23.07.2012 09:11
uwielbiam;)

goofy9

01.06.2012 22:37
mmkolejny smakołyk, uwielbiam

gusia1000

09.06.2011 09:55
Bardzo ją lubię.

Dorota76

26.03.2011 21:21
mniam mniam

Dorota61

17.02.2011 11:53
uwielbiam taka fasolkę!

PaniMISIOWA

14.11.2010 09:45
Uwielbiam fasolkę, a ta bardzo apetycznie wygląda! głosik ode mnie :-)

Iwusia

13.11.2010 12:37
ale pysznie wygląda :)

Ewa104

14.10.2010 07:22
Pięknie podane.

Agnieszka172

30.08.2010 20:41
muszę ugotować taką fasolkę mężowi, on je po prostu uwielbia:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat