Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z makiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 i 1/2 szklanki
jajko 6 sztuk
margaryna 250 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 3 łyżeczki
mak 5 łyżek
jabłko 1 sztuka
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z makiem

Margarynę roztopić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Utrzeć jaja z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać roztopioną margarynę oraz mąkę z proszkiem i miksować na wolnych obrotach.
Ciasto podzielić na 2 części, po czym do jednej wsypać mak i starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, po czym wyłożyć masę biszkoptową oraz masę z makiem i jabłkiem. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 30 min.
Na upieczone ciasto wylać roztopioną polewę czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 12.04.2016 10:20
jakie fajne ciacho do kawy z makiem
IZABELA29 12.04.2016 07:31
Pysznie wyglada
Franciszek 12.04.2016 00:27
dobre do kawy
agnieszka214 11.04.2016 22:35
Smaczny kawałek do kawy
gosia1988 11.04.2016 22:05
Musi być pyszne
Mama niejadka 11.04.2016 19:55
Pyszne ciasto
dodi 11.04.2016 19:54
pysznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak