Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Starte jajka z chrzanem i masłem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan ze słoika 2 słoiczki po 170 -200 g
jajko ugotowane na twardo 4 szt
masło 4 łyżki kopiaste
woda 1 litr
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Starte jajka z chrzanem i masłem

Przygotować wszystkie składniki. Jajka wstawić do zimnej wody dodać soli szczyptę i ugotować na twardo. Masło stopić w rondelku. Na półmisek wyłożyć starty chrzan ze słoiczków. Wlać ciepłe stopione masło do chrzanu, wymieszać. Do tego zetrzeć na grubszej tarce ugotowane i ołupione jajka na twardo całe z żółtkami. Wszystko dobrze wymieszać ,przyprawić solą i pieprzem. Dodać trochę majonezu.Wymieszane i przyprawione wstawić do lodówki aby składniki się przegryzły. Dobre jest na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak