Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z rzodkiewką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 sztuki
rzodkiewka 1 pęczek
marchew 1 sztuka
koperek 1 pęczek
szczypiorek 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat 3 szczypty
sok z cytryny 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z rzodkiewką

Warzywa umyć, kapustę poszatkować drobno. Marchew, rzodkiewkę zetrzeć na tarce jarzynowej.
Kapustę oprószyć delikatnie solą, wymieszać, odstawić na 5 minut. Koperek i szczypiorek posiekać drobno. Szczypiorek odłożyć do posypania surówki.
Dodać do kapusty, marchew, rzodkiewkę, koperek. Skropić sokiem i oliwą. Doprawić cukrem, pieprzem, wymieszać.
Posypać szczypiorkiem, odstawić na 15 minut.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 12.04.2016 09:13
pyszna sałatka
Bernadeta1 11.04.2016 18:06
kolorowo i bardzo smacznie
w mojej kuchni 11.04.2016 17:13
same pyszności do zjedzenia
marzut 11.04.2016 16:31
Super surówka.
mysza75 11.04.2016 09:54
super surówka moje smaki
Motorek 11.04.2016 09:42
pyszny dodatek
gosia56 11.04.2016 09:00
moja ulubiona ;)
jagoda5913 11.04.2016 00:22
fajna sałatka
Iwusia 10.04.2016 22:26
uwielbiam taką do obiadu
olkaaa 10.04.2016 22:13
Też taką robię
gosia1988 10.04.2016 21:13
Smakowicie wygląda
Renataj 10.04.2016 20:57
Pyszna surówka:) A do tego młode ziemniaczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak