Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili Con Carne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
papryka czerwona 1 szt
woda 600 ml
cebula 1 szt
papryczka chili 1 szt
fasola czerwona z puszki 200 g
kukurydza w puszce 100 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pomidory w puszce 200 g
czosnek 2 ząbki
kolendra mielona 1 łyżeczka
kumin 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chili Con Carne

Kroki postępowania

1
Czosnek i chili posiekaj drobno. Paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę. Na rozgrzanej patelni przesmaż wszystkie pokrojone warzywa.
Krok 1 - Chili Con Carne foto
2
Do warzyw dodaj mięso mielone. Smaż na wolnym ogniu aż woda z duszenia zupełnie odparuje.
Krok 2 - Chili Con Carne foto
3
Do mięsa dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki oraz kumin i kolendrę. Następnie dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę. Wlej 600 ml wrzącej wody, zmniejsz ogień i duś potrawę 25 minut.
Smacznego.
Krok 3 - Chili Con Carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 10.04.2016 19:18
świetne klasyczne chilli ;)
Aleksandra/Olcia 10.04.2016 16:19
apetyczne danie
IKrakowianka 10.04.2016 16:11
fajny pomysł na danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak