Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brokuła i jajek pod pierzynką z parmezanu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuły 500 gram
jajko 4 szt
pomidory 2 szt
kapary całe Smak 2 łyżki
parmezan 150 gram
jogurt naturalny 150 gram
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1 opakowanie
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brokuła i jajek pod pierzynką z parmezanu

Kroki postępowania

1
Brokuły podzielić na różyczki. Wrzucić je do wrzącej osolonej wody i gotować około 3-4 minuty, nie dłużej, aby zachowały piękny zielony kolor i nie rozpadały się w sałatce. Odcedzić i odstawić do przestygnięcia.
Krok 1 - Sałatka z brokuła i jajek pod pierzynką z parmezanu foto
2
Ugotowane na twardo jajka pokroić na ćwiartki. Pomidory pokroić w ósemki.
Krok 2 - Sałatka z brokuła i jajek pod pierzynką z parmezanu foto
3
W szklanej misce układać naprzemiennie brokuły, jajka i pomidory. Posypać odsączonymi z zalewy kaparami.
Krok 3 - Sałatka z brokuła i jajek pod pierzynką z parmezanu foto
4
Zrobić sos: zawartość torebki dokładnie wymieszać z jogurtem naturalnym. Zrobić z sosu kleksy na sałatce.
Krok 4 - Sałatka z brokuła i jajek pod pierzynką z parmezanu foto
5
Całość posypać startym parmezanem. Smacznego :)
Krok 5 - Sałatka z brokuła i jajek pod pierzynką z parmezanu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 10.04.2016 12:37
na pewno smaczna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak