Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica na żeberkach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
kapusta kiszona 400 g
grzyby suszone 3 kapelusze
ziemniaki 400 g
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
ząbki czosnku 2 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica na żeberkach

Ziemniaki pokroiłem w grubą kostkę, ugotowałem, odcedziłem, odstawiłem.
Mięso ugotowałem w 2 litrach wody, odcedziłem, ostudziłem.

Kapustę odcisnąłem z kwasu, pokroiłem, dodałem do wywaru, dodałem przesmażoną na maśle cebulę, pokrojony czosnek, kilka ziaren ziela angielskiego, liść laurowy. Wlałem kwas z kapusty. Gotowałem do miękkości.

W osobnym garnku ugotowałem namoczone wcześniej grzyby. Pokroiłem je i dodałem wraz z wywarem, w którym się gotowały.
Dodałem mięso i ziemniaki. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.04.2016 10:23
bardzo fajny przepis!
Wacław 10.04.2016 10:07
pyszna zupa na 5 :-)
Ania321 09.04.2016 23:39
Przepyszna zupka :)
Skotka 09.04.2016 23:15
Uwielbiam, chętnie bym zjadła:)
Renata9 09.04.2016 22:25
Smaczna zupka
anka1988 09.04.2016 21:33
moja ulubiona!
Łukasz15 09.04.2016 19:58
Uwielbiam kwaśnicę
olkaaa 09.04.2016 19:32
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak