Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi w tymianku i solnej skorupce

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuki
cytryna 1/2 sztuki
Tymianek suszony Prymat 2 łyżeczki
sól gruboziarnista do posypania
czosnek 4 ząbki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi w tymianku i solnej skorupce

Kroki postępowania

1
Ryby umyć wytrzeć ręcznikiem papierowym, nie odcinać głowy ani ogona!, natrzeć tymiankiem orz pieprzem kolorowym,
Krok 1 - Pstrągi w tymianku i  solnej skorupce foto
2
w środek włożyć pokrojone plasterki cytryny, skórę posypać gruboziarnistą solą, włożyć ryby-każdą osobno do woreczka do pieczenia, w środek włożyć po dwa ząbki czosnku, zawiązać i włożyć na 2 godziny do lodówki.
Krok 2 - Pstrągi w tymianku i  solnej skorupce foto
3
Piec w nagrzanym piekarniku do 180*c przez 20 minut, serwować w całości na półmisku, podawać z dowolnymi dodatkami.
Krok 3 - Pstrągi w tymianku i  solnej skorupce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 10.04.2016 00:20
wygląda bardzo smacznie
Mniam 09.04.2016 19:32
Bardzo smaczna ryba. Narobiłaś mi smaka :)
Maridka19 09.04.2016 19:04
Ależ to musi być pyszne :)
Kolorowa 09.04.2016 16:52
Bardzo ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak