Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pizze

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 350 gram
drożdże suche 5 gram
cukier 1 łyżeczka
woda letnia 1 szklanka
sól 1 szczypta
oliwa 1 łyżka
passata pomidorowa 300 ml
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ser żółty 150 gram
czosnek 2 ząbki
bazylia 1 łyżeczka
kapary 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizze


Drożdże rozprowadzić w letniej wodzie i odstawić na 10 minut. W misce do wyrabiania ciasta wymieszać mąkę, cukier, sól i rozpuszczone drożdże. Wyrabiać 5 minut aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Odstawić na 30 minut. Oprószyć blat kuchenny mąką i rozwałkować na ok 1,5 cm. Wycinać z ciasta kółka puszką z tuńczyka. Na wierzch położyć sos. Piec w 230 stopniach 15 minut.

Otworzyć puszkę tuńczyka. Na dno naczynia wlać odrobinę oliwy, dodać przecier i przeciśnięty czosnek. Delikatnie podgrzać, kiedy uwolnią się aromaty dodać passatę i połowę tuńczyka. Zamieszać i dodać kapary.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.04.2016 11:24
smaczna przekąska
IKrakowianka 09.04.2016 20:39
apetycznie podane :)
benka 09.04.2016 17:28
Fajna taka na kilka kęsów :)
KasiaK90 09.04.2016 17:23
uwielbiam domowe pizzerki
mikrusiak 09.04.2016 17:02
bardzo fajny pomysł na przekąskę ;D
ania2610 09.04.2016 16:47
świetne są, bardzo apetyczne!
Wafelek2601 09.04.2016 15:37
Pięknie wyglądają
Futka 09.04.2016 14:27
Pomysłowa i smakowita propozycja :D
sezamek 09.04.2016 13:33
Piękne Ci wyszły :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak