Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po mojemu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 50 dag
cebula 3 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztika
seler naciowy 2 łodygi
seler korzeniowy 2 plastry
fasola biała z puszki 1 puszka
pomidory 1 puszka
groszek konserwowy 2 puszki
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
miód prawdziwy 1 łyżka
sos sojowy ciemny 1-2 łyżki
wywar z kurczaka 1 litr
serek topiony 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po mojemu

Mięso płuczę, osuszam, kroję w drobną kostkę i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Świeże warzywa obieram, ścieram na tarce jarzynowej oprócz cebuli selera naciowego, którą kroję w kostkę, a seler w piórka
Dodaję do mięsa i duszę kilkanaście minut. Podlewam szklanką wywaru z kurczaka i duszę pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. W razie konieczności podlewam wywarem.
Dodaję osączone i opłukane warzywa z puszki, doprawiam solą, pieprzem, sosem sojowym i miodem.
Serki topione przekładam do wysokiego naczynia, dolewam gorącego wywaru z gulaszu i blenderem rozcieram na gładką masę. Najpierw dodaję pomidory z puszki, następnie zagęszczam gulasz serkami i ewentualnie doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak