Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 g
fasola Jaś 120 g
jaja 3
bułka 1
mleko 100 ml
mąka 3 łyżka
masło
marchew 1
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z fasoli

Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, marchew zetrzeć na tarce, cebule pokroić w plasterki, smażyć na maśle, aż kurczak będzie gotowy
Fasolę ugotować, aż zrobić się miękka
bułkę namoczyć w mleku
Kurczaka i fasole, bułkę (gdy wystygną) zblendować lub przemielić przez maszynkę do mięsa, następnie przełożyć do miski, wymieszać z cebulką i marchewką, oraz bułką
jaja wymieszać z przyprawą do dań z fasoli, dodać do miski, wsypać również mąkę i bułkę tartą (jeśli ciasto jest niezbyt gęste to należy dosypać bułki tartej)
całość wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem
wszystko włożyć dokładnie do foremki do pieczenia
piec około 40 minut
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.01.2017 17:59
super pomysł
IZABELA29 08.04.2016 22:00
Taki smaczny
MałaMi89 08.04.2016 21:05
Musi być smaczny!
Ania321 08.04.2016 17:37
ciekawy przepis :)
KORAL 08.04.2016 15:16
Super wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak