Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 350 g
mleko 3,2% 1 litr
budyń waniliowy 160 g
cukier waniliowy 32 g
ksylitol 240 g
żółtko jajek 2 szt
krakersy 2 opakowania
wiórki kokosowe 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia

Kroki postępowania

1
W 250 ml mleka rozpuszczam budynie.
Krok 1 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
2
Do garnka wlewamy 750 ml mleka i zagotowujemy. Kiedy mleko bom-belkuje, wlewam budyń, mieszam do zgęstnienia.
Krok 2 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
3
Do zlewu wlewam zimną wodę i wstawiam garnek z budyniem( szybciej ostygnie)
Krok 3 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
4
Miksujemy miękkie masło z żółtkami.
Krok 4 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
5
Wsypujemy cukier i ucieramy ( miksujemy) na gładką masę.
Krok 5 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
6
Dodajemy budyń małymi porcjami by nam się nie zważyło.
Krok 6 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
7
Miksujemy do momentu, aż ukaże nam się gładka masa. Wsypujemy kokos i teraz tylko łyżką wymieszać wystarczy.
Krok 7 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
8
Tortownice o średnicy 28 cm wykładam folią spożywczą i boki też.Na dno kładę krakersy, tam gdzie nie mieszczą się to kruszę w palcach.
Krok 8 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
9
Nakładam 1/3 kremu kokosowego i przykrywam następną warstwą krakersów.
Krok 9 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
10
Teraz następna warstwa kremu, krakersy i krem.
Krok 10 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto
11
Na końcu posypuje kokosem by zakryć krem. Ciasto przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki . Najlepsze ciasto jest następnego dnia.
Krok 11 - Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 06.05.2016 10:23
Też nie tak dawno robiłam. Tylko ja nie dodaję do masy żółtek.
SmakolykiJoanny 08.04.2016 19:42
dziękuje kochani
bertpvd 08.04.2016 18:58
super przepis
Edita 08.04.2016 18:14
rafaello pyszne
Janina 08.04.2016 16:57
Świetne ciacho;))
Konczi 08.04.2016 16:28
lubię takie rafaello
w mojej kuchni 08.04.2016 12:52
pyszne słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak