Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątroba cielęca, sałatka z marchwi, bobu oraz pora, karmelizowane wiśnie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 180 g
marchew 50 g
bób 100 g
por (biała część) 50 g
ząbek czosnku 1
rozmaryn świeży 1 łyżeczka
wiśnie w syropie 50 g
miód 1 łyżeczka
masło zimne 10 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątroba cielęca, sałatka z marchwi, bobu oraz pora, karmelizowane wiśnie

Wątróbkę oczyszczamy, obsmażamy na maśle z każdej strony, doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 8 minut, następnie dajemy jej odpocząć 2-3 minuty.
Marchew obieramy i kroimy w 1 cm plastry. Blanszujemy w osolonej wodzie.
Bób obieramy i podsmażamy na maśle razem z marchwią i pokrojonym w plastry porem przez 3-4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżym rozmarynem.
Wiśnie w syropie redukujemy z miodem. Doprawiamy pieprzem i łączymy z zimnym masłem do konsystencji sosu.
Smacznego :)! Bon Appetit :)!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 08.04.2016 10:05
Jedyna wątróbka jaka podaje w domu! )
Damiano
Damiano 08.04.2016 09:26
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak