Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

na maśle fasolkowa zupa z kaszą gryczaną jasną...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 3 litry
warzywa mrożone 1 opakowanie
mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
masło 2 łyżki
śmietana gęsta 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
kasza gryczana 2 saszetki/jasna

Przepis i sposób przygotowania na: na maśle fasolkowa zupa z kaszą gryczaną jasną...

wodę zagotować, wsypać zupę jarzynową i fasolkę mrożoną, gotować z 15 minut

wsypać kucharka, pieprz, masło i gotować z 10 minut, na koniec zabielić śmietaną wymieszaną z 1 łyżką mąki i w 1/2 szklanki wody

podawać z kaszą jasną gryczaną ugotowaną do miękkości w ciut osolonej wodzie

zupa jest smaczna, lekka i zarazem syta.................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 08.04.2016 10:21
Lubię białą kaszę gryczaną, na pewno taka zupa bym mi smakowała:)
AZgotuj 08.04.2016 10:04
bardzo ciekawa i smaczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak