Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z pieczarkami ,brukselką i Parmezanem :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Spód tarty

mąka pszenna 100 gram
mąka kukurydziana 150 gram
masło 0,5 kostki
jajko 1 sztuka
smietana 18% 2 łyzki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Nadzienie

pieczarki 200 gram
cebula 1 sztuka
brukselka 200 gram
jogurt naturalny 1 szklanka
ketchup pikantny 1\3 szklanki
jajko 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 1\4 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1\4 łyzeczki
Koperek suszony Prymat 1 łyzeczka
pestki dyni 2\3 szklanki
parmezan starty 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z pieczarkami ,brukselką i Parmezanem :)

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy spód tarty . Do miski przekładamy : mąki, jajko, masło, sól
Krok 1 - Tarta z pieczarkami ,brukselką i Parmezanem  :) foto
2
składniki zagniatamy - dodając śmietanę . Ciasto schładzamy w lodówce przez 30 minut. po tym czasie rozkładamy na blaszce do tarty.
Krok 2 - Tarta z pieczarkami ,brukselką i Parmezanem  :) foto
3
Na patelni podsmażamy cebule.
Krok 3 - Tarta z pieczarkami ,brukselką i Parmezanem  :) foto
4
Kolejno dodajemy pokrojone w plastry pieczarki .
Krok 4 - Tarta z pieczarkami ,brukselką i Parmezanem  :) foto
5
podsmażone pieczarki z cebula umieszczamy na cieście
Krok 5 - Tarta z pieczarkami ,brukselką i Parmezanem  :) foto
6
w miseczce łączymy : jogurt z jajkiem, ketchupem i przyprawami -solą, pieprzem i koperkiem
Krok 6 - Tarta z pieczarkami ,brukselką i Parmezanem  :) foto
7
Sos umieszczamy na warstwie pieczarek.
Krok 7 - Tarta z pieczarkami ,brukselką i Parmezanem  :) foto
8
Sos obsypujemy pestkami dyni.
Krok 8 - Tarta z pieczarkami ,brukselką i Parmezanem  :) foto
9
następnie umieszczamy brukselki, górę tarty obsypując parmezanem. Tatrę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Krok 9 - Tarta z pieczarkami ,brukselką i Parmezanem  :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 10.04.2016 22:07
Musi byc pyszna.
mami93 08.04.2016 11:38
ładnie wygląda
mysza75 07.04.2016 10:50
pyszna tarta
Ela427 07.04.2016 10:21
fajny przepis
Krzysztof15 07.04.2016 06:33
pyszna tarta
olkaaa 06.04.2016 19:56
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak