Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Vege lunch w słoiku - kasza z pietruszkowym pesto, szpinakiem i pieczoną papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak 50 g
soczewica zielona 20 g
Kasza burgul 30 g
orzechy włoskie kilka
natka pietruszki 1
czosnek ząbki 1
oliwa ok 4-5 łyżek
sól do smaku
papryka czerwona 1
szpinak świeży kilka liści

Porada

Można kupić gotową mieszankę kasz lub użyć tylko kaszy pęczak.

Przepis i sposób przygotowania na: Vege lunch w słoiku - kasza z pietruszkowym pesto, szpinakiem i pieczoną papryką

Kroki postępowania

1
Kasze i soczewicę gotować ok 15 minut w osolonej wodzie.
Paprykę upiec, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Umyć szpinak.
Krok 1 - Vege lunch w słoiku - kasza z pietruszkowym pesto, szpinakiem i pieczoną papryką foto
2
Przygotować pesto. Orzechy włoskie, pietruszkę, czosnek i oliwę z oliwek zmiksować z odrobiną soli na gładką masę.
Krok 2 - Vege lunch w słoiku - kasza z pietruszkowym pesto, szpinakiem i pieczoną papryką foto
3
Ułożyć warstwy w słoiku:
1) Mieszanka kasz i soczewicy,
2) Pesto,
3) Szpinak,
4) Papryka.
Krok 3 - Vege lunch w słoiku - kasza z pietruszkowym pesto, szpinakiem i pieczoną papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 07.04.2016 11:55
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak