Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z białego sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
margaryna 25 dkg
biały ser 25 dkg
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z białego sera

Z mąki, margaryny i utartego sera zagnieść ciasto i pozostawić w chłodnym miejscu na co najmniej 1 godzinę, aż dobrze się schłodzi. Następnie rozwałkować i wycinać z ciasta średniej wielkości trójkąty. Napełnić dżemem, uformować małe rogaliki i przełożyć na blachę - piec w nagrzanym do około 170 stopni piekarniku przez około 15-20 minut, na złoty kolor. Po wyjęciu posypać na gorąco cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 12.10.2010 08:50
Robię bardzo podobne rogaliki. Z tym, ze używam serka homogenizowanego. Czasem do środka pakuję kawałki brzoskwiń z zalewy.
hastalavista 06.09.2010 22:50
rogaliki muszą być pyszne :)
RenataZ-et 24.08.2010 08:43
Pyszności, uwielbiam wszystkie ciasteczka ::D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak