Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa II

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2 sztuki
rzodkiewki 6 sztuk
pomidory 2 sztuki
ocet 3 łyżki
olej 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
pieprz 3/4 łyżeczki
śledzie 2 (korzenne)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa II

Śledzie namoczyć na noc. Obrać ze skóry, usunąć ości, pokroić na dzwonka. Cebulki i rzodkiewki umyć i pokroić w cienkie plasterki. Pomidory pokrajać w ósemki. Śledzie i warzywa włożyć do dużej miski. Ocet i olej wymieszać, dodać cukier i pieprz, jeszcze raz rozmieszać, sosem polać śledzie. Wymieszać i postawić w chłodnym miejscu na noc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.12.2010 11:41
Lubię sałatki śledziowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak