Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z ananasem
Biszkopt - białka ubić na sztywno, a następnie ciągle ubijając wsypywać cukier na przemian z żółtkami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i ucierając dodawać do masy.
Ciasto przełożyć do tortownicy, wstawić do piekarnika i piec 30 minut w 175 st.C
Masa - mleko zagotować z cukrem, zlać sok z ananasów, wymieszać go z budyniem i wlać do gotującego się mleka. Ugotować budyń i ostudzić.
Masło utrzeć na puch,a następnie połączyć go z zimnym budyniem, dodając po 1 łyżce do uzyskania pulchnej masy.
Ananasy pokroić, część zmiksować z masą.
Zimny biszkopt przeciąć na 2 placki, wyłożyć część masy, na nią kawałki ananasa i przykryć drugim plackiem. Wierzch posmarować pozostałą masą i obficie posypać wiórkami kokosowymi.