Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z mięsem i kapustą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gotowane 0,5 kg
kapusta biała 1 kg
olej 4 łyżki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
sos bolognese 1 słoik
cannelloni 1 opakowanie
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem i kapustą

Mięso zemleć w maszynce, cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Kapustę ugotować w osolonej wodzie, drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć i podsmażyć na patelni, doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
Makaron cannelloni ugotować al dente, zahartować zimną wodą. Rurki napełniać farszem, układać w żaroodpornym naczynia, polać sosem, obsypać potartym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika (ok 200 stopni) na 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.02.2014 21:08
Wygląda wspaniale.
KasiaK90 15.04.2012 21:30
super
Motorek 27.02.2012 09:57
fajne
Małgosia6 01.12.2011 10:47
super jedzonko
Angelika10 22.11.2011 19:51
pychota
Iwona51
Iwona51 31.07.2011 11:45
pycha
bogumiła3 23.09.2010 10:25
super
justyna111 14.09.2010 17:27
fajnie wyszło
Lidia11 14.09.2010 14:48
super
marzencia2007 29.08.2010 17:11
super :)
Monika193
Monika193 29.08.2010 09:20
o mniam
pawel6 23.08.2010 14:40
Fajnie wygląda..
Margo1 23.08.2010 09:29
Po prostu rewelacja
Agnieszka_B 22.08.2010 22:44
Uwielbiam makaron w połączeniu z mięsem. A do tego jeszcze kapusta... Mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak