Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczano-marchwiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 4
cebula biała 1
marchewka 3

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczano-marchwiowa

Potrzebne będą ponadto litr wywaru, 2 plastry wędzonego boczku, majeranek i pęczek szczypioru. Warzywa gotujemy osobno (ziemniaki i marchew) na pół twardo. Miksujemy blenderem na gładką masę. Wykładamy na talerz pół masy marchwiowej i pół masy ziemniaczanej. Dekorujemy boczkiem wcześniej podsamżonym, szczypiorkiem i odrobiną majeranku. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 08.01.2012 10:00
fajna
gosiek1 29.10.2010 10:21
fajny pomysł na zupę
kasiurek 29.10.2010 10:16
ciekawa zupka
kasiurek 29.10.2010 10:16
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak