Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z tuńczyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk 200 g (śweży)
roszponka
pomidory suszone Smak
imbir marynowany
kapary
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z tuńczyka

Filety z tuńczyka pokroiłem na cienkie plasterki. Aby ułatwić krojenie można tuńczyka włożyć do zamrażarki na 2 godziny ( można wykorzystać już gotowe pokrojone ).
Plasterki tuńczyka ułożyłem na talerzu.
Dodałem roszponkę, pokrojone suszone pomidory, kapary, marynowany imbir, posypałem świeżo zmielonym pieprzem i solą. Polałem oliwą extra vergine.
Podałem z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 02.04.2016 15:17
super pomysł
RenataZ-et 02.04.2016 09:43
pyszna przekąska
Barbara13 01.04.2016 22:15
ojj ależ kusząco się zapowiada i jak estetycznie podane...magia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak