Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kwaszonej

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 40 dag
koncentrat pomidorowy 3 dag
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki
cebula czerwona 1 mniejsza
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kwaszonej

Kroki postępowania

1
Cebulę siekamy i na chwilę zalewamy gorąca wodą, odcedzamy.
Kapustę lekko płuczemy i siekamy.
Dodajemy drobno pociętą natkę pietruszki.
Krok 1 - Surówka z kapusty kwaszonej foto
2
Oliwę dokładnie mieszamy z koncentratem pomidorowym.
Krok 2 - Surówka z kapusty kwaszonej foto
3
Do kapusty dodać wymieszany koncentrat z oliwą.
Na koniec doprawić odrobiną cukru. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na kilka minut.
Krok 3 - Surówka z kapusty kwaszonej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 01.04.2016 22:18
tak jeszcze nie robiłam kapustki kiszonej
Renata9 01.04.2016 21:07
Pomysłowa kapusta :-)
Wafelek2601 01.04.2016 18:26
Smaczna i zdrowa
Madzai 01.04.2016 16:42
Bardzo lubię, mniam :)
gosia1988 01.04.2016 16:25
Fajna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak