Piracki kurczak z grilla

Piracki kurczak z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi kurczaka

    60 dag
  • miodu

    2 łyżki
  • oliwy z oliwek

    50 ml
  • przyprawy grill pikantny Prymat

    2 łyżki
  • curry

    1/2 łyżeczki
  • z połowy cytryny

    sok
  • rum

    80 ml
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Każdy plaster natrzeć solą wymieszana z czarnym pieprzem. Przełożyć do szklanego naczynia. Sok z cytryny wymieszać z rumem, miodem, przyprawą Grill Pikantny, oliwą z oliwek i curry. Składniki połączyć i przygotowana marynatą zalać plastry kurczaka. Przykryć folią do żywności i odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce.

Wyjęte z marynaty, lekko osaczone plastry kurczaka ułożyć na wysmarowanym olejem ruszcie. Grillować około 20 minut, często obracając. Mięso musi być rumiane.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

08.10.2011 10:25
super

Misiek1

06.06.2011 18:50
super przepis

Jastinka

26.05.2011 08:11
świetne

Gosia40

09.05.2011 19:09
apetyczny

cukiereczek

07.05.2011 09:12
rewelacja

Karolina92

12.12.2010 12:08
nazwa i przepis - super!

banditka

07.09.2010 12:29
naprawde ciekawy przepis

pawel6

23.08.2010 14:39
Wygląda bardzo kusząco...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat