Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w szynce

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pierś w szynce

pierś z kurczaka 250 g
szynka wieprzowa 6 -7 długich plastrów z słoniną

Marynata

jogurt naturalny 110 g
otręby pszenne 100 g
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 3/4 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w szynce

Umytą pierś kroimy w paski ( 6-7 sztuk).
Jogurt mieszamy z pieprzem i ziołami.
Wkładamy mięso do marynaty tak by całe było nią pokryte.
Odstawiamy na 20 minut.
Otręby wsypujemy do miski, panierujemy kawałki kurczaka wyjęte z jogurtu.
Każdy kawałek owijamy w podłużną szynkę .
Mięso wkładamy na rozgrzaną patelnię o grubym spodzie, tłuszczem z szynki na spód. Pieczemy pod przykryciem z obu stron ok. 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.04.2016 12:22
pyszne danie :-)
sezamek 01.04.2016 00:21
Smacznie wygląda :)
Futka 31.03.2016 20:53
Przepyszna propozycja :)
Motorek 31.03.2016 20:28
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak