Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kąski

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kąski drobiowe

pierś z kurczaka 230 g
otręby owsiane 90 g
jogurt naturalny 100 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 1-2 łyżki

Dodatki

sałata karbowana czerwona
cebula czerwona
jogurt naturalny ok. 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kąski

Kroki postępowania

1
Pierś kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy.
Do miski wlewamy jogurt dodajemy pieprz i zioła , wsypujemy otręby owsiane.
Mieszamy i powstałą gęstą masą okładamy pierś pokrojoną w paski.
Krok 1 - Drobiowe kąski foto
2
Na rozgrzaną patelnię o grubym spodzie wlewamy oliwę i kiedy się podgrzeje wykładamy paseczki mięsa. Smażymy z obu stron ,najpierw na silnym ogniu , potem dosmażamy na słabszym. Całość smażymy ok. 10 minut.
Krok 2 - Drobiowe kąski foto
3
Sałatę pluczemy i osuszamy. Cebulę kroimy w plasterki, można ją sparzyć gorącą wodą, będzie łagodniejsza.
Na spodek wykładamy sałatę , krążki cebuli i pokrojone na pół paski mięsa.
Na każdy kąsek piersi nakładamy kleks z jogurtu naturalnego.
Krok 3 - Drobiowe kąski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 31.03.2016 21:12
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak