Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka do obiadu Zewy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
marchew 1 szt
papryka czerwona 1 szt mała
jabłko 1 szt
gruszka nashi 2 szt
cebula 1 szt
olej lniany 5 łyżek
sól do smaku do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
cukier do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka do obiadu Zewy

Kapustę posiekać.
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Nashi i jabłko obrać na tarce o drobnych oczkach.
Paprykę pokroić w paski po usunięciu gniazda nasiennego i umyciu.
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać do smaku przyprawy i wymieszać.
Surówkę odstawić na około 15 minut aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak