Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa serowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 0,5 kg
ser topiony 4 trójkaciki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa serowa

plus:peczek siekanego szczypiorku,4łyzki ryżu prażonego na patelni,sól pieprz(Prymat).
Opłukać żeberka,zalać 1 1/2 litra wody,gotowac około 40minut.Wyjąc mięso z wywaru,.pokroic serek w kostke,i dodac do wywaru,roztrzepac trzepaczką.Masło rozgrzać na patelni i prażyć ryz na rumiano,dodac do wywaru,gotowac na małym ogniu przez 25minut.Przyprawic solą,pieprzem,i posypac szczypiorkiem.Pokroic w kostkę mięso, dodac do zupy.W razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 26.12.2011 11:44
dobra
Barbara55 28.11.2011 16:19
mniam
rakow2
rakow2 05.04.2011 15:25
smaczna i zdrowa
Katarzyna/kate1980 05.05.2010 12:48
ciekawe jak smakuje bo zapowiada się bardzo apetycznie
beata.81 29.04.2010 13:04
mniam dobra w smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak