Racuszki z dyni.

Racuszki z dyni.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąższ z dyni

    80 dag
  • szynka gotowana

    25 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • mąka

    8 łyżek
  • masło

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miąższ bez pestek zetrzeć na tarce. Szynkę drobno pokroić.Żółtka utrzeć z masłem , białka ubijamy na sztywną pianę. Wszystkie składniki mieszamy razem doprawiamy do smaku.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy np z keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

18.04.2013 14:16
Smaczne racuszki.

halina16

20.09.2012 12:33
Pyszne racuchy z dyni.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat