Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z dyni.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 80 dag
szynka gotowana 25 dag
jajko 2 sztuki
mąka 8 łyżek
masło 2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z dyni.

Miąższ bez pestek zetrzeć na tarce. Szynkę drobno pokroić.Żółtka utrzeć z masłem , białka ubijamy na sztywną pianę. Wszystkie składniki mieszamy razem doprawiamy do smaku.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy np z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 18.04.2013 14:16
Smaczne racuszki.
halina16 20.09.2012 12:33
Pyszne racuchy z dyni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak